За повече информация 
0888127905

За Нас


 

И днес и в миналото, белгийският шоколад е стандарт, по който се измерват всички други шоколадови изделия. Дори швейцарците, които се считат за абсолютни професионалисти в шоколада, внасят основната рецепта и ключови съставки от белгийския и френския шоколад. A какво е Leonidas - символ на качество и неповторим вкус вече 100 години!

 


 


 

Леонидас изгражда компанията си въз основата на много силни принципи - традиция и качество, които се следват до днес.
Нашите изключителни творения са изработени от белгийски шоколад със 100% чисто какаово масло и внимателно подбрани естествени съставки. Leonidas е официалният доставчик на шоколад за белгийския кралски двор, най-добрата награда за повече един век майсторство!
Открийте защо Leonidas е предпочитаната марка шоколади в Белгия и налична в повече от 1300 магазина по целия свят! Насладете се на уникалното съчетание между вкус и качество.

 


 


 

Всичко започва, когато основателят на компанията - Леонидас Кестекидес, гръцки шоколатиер, роден в Кападокия, иска да “разпръсне щастие” по света. На 17-годишна възраст заминава за САЩ, където започва да учи шоколатиерски занаят. През 1858 г. той се премества в Париж, където още десетилетие се занимава с изкуството на производството на шоколад. През 1910 г. той демонстрира шоколадовите си изделия на Световния панаир в Брюксел, за което получава бронзов медал. Същата година Леонидас отваря първата си чайна, където освен горещи напитки, започва да сервира и шоколадови изделия, които бързо се превръщат в легенда.

 


 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки