За повече информация 
0888127905

Защо да подариш ШОКОЛАД за “Свети Валентин”?

07.02.2022 11:59:29

Защо да подариш ШОКОЛАД за “Свети Валентин”?

Всяка година милиони хора честват деня на любовта от Европа до далечна Азия и Африка. Този празник се отбелязва от дълбока древност, още през Средновековието. Легенди гласят, че мъченик Валентин, който бил осъден на смърт заради християнската си религия, тайно изпратил любовно послание на дъщерята на тъмничаря си, в което пишело „От твоя Валентин“.  Така до днес, влюбените си разменят послания на 14 февруари, наричайки ги валентинки.

В наши дни валентинките имат малко по-различен облик и обикновено са прекрасен букет от червени рози, бутилка хубаво вино, красива вещ, изящно бижу и разбира се…..шоколад.

Какво е любовта и “Свети Валентин” без кутия шоколадови бонбони под формата на сърце.?! 

Наистина ли любовта щеше да е толкова сладка без тях и наистина ли “Свети Валентин” щеше да бъде толкова любим и романтичен, ако не присъстваше красива, нежно опакована кутия, носеща романтичното ухание  на любов...

Връзката между любовта и шоколада винаги е съществувала

Маите са първият народ, който припознава връзката между шоколада и любовта. Сватбените им церемонии са включвали ритуал, при който булката и младоженецът отпиват от напитка от опечени какаовите зърна, смляни на паста и смесена с царевично брашно и вода.

Всички знаем, че шоколадът е афродизиак. Стимулиращото му действие се дължи на аминокиселината фенилаланин, която подбужда “хормонът на щастието”. И така сме готови за подвизи в леглото по-дълго, отколкото очакваме.

Друга причина да свързваме шоколада с празника на влюбените е символиката. Подаръкът за този празник трябва да е сладък и под формата на сърце. Какаовите изкушения, символизиращи сладкия вкус на любовта, са чудесен избор, особено ако са под формата на купидончета, в червени лъскави кутии или комбинирани с плюшено мече. 

И до наши дни припознаваме любовта в шоколада…Може би защото и двете ни носят наслада, малко горчивина, но и мистично желание за още….

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Общи

Общи

Защо да подариш ШОКОЛАД за “Свети Валентин”?

Защо да подариш ШОКОЛАД за “Свети Валентин”?

Всяка година милиони хора честват деня на любовта от Европа до далечна Азия и Африка. Този празник се отбелязва от дълбока древност, още през Средновековие Всяка година милиони хора честват деня на любовта от Европа до далечна Азия и Африка. Този празник се отбелязва от дълбока древност, още през Средновековие 2022-02-07T11:59:30+02:00 Защо да подариш ШОКОЛАД за “Свети Валентин”?

<p><span style="font-weight: 400;">Всяка година милиони хора честват деня на любовта от Европа до далечна Азия и Африка. Този празник се отбелязва от дълбока древност, още през Средновековието. Легенди гласят, че мъченик Валентин, който бил осъден на смърт заради християнската си религия, тайно изпратил любовно послание на дъщерята на тъмничаря си, в което пишело &bdquo;От твоя Валентин&ldquo;.&nbsp; Така </span><span style="font-weight: 400;">до днес, влюбените си разменят послания на 14 февруари, наричайки ги валентинки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В наши дни валентинките имат малко по-различен облик и обикновено са прекрасен букет от червени рози, бутилка хубаво вино, красива вещ, изящно бижу и разбира се&hellip;..шоколад.</span></p> <p><b>Какво е любовта и &ldquo;Свети Валентин&rdquo; без кутия шоколадови бонбони под формата на сърце.?!&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Наистина ли любовта щеше да е толкова сладка без тях и наистина ли &ldquo;Свети Валентин&rdquo; щеше да бъде толкова любим и романтичен, ако не присъстваше красива, нежно опакована кутия, носеща романтичното ухание&nbsp; на любов...</span></p> <p><b>Връзката между любовта и шоколада винаги е съществувала</b><span style="font-weight: 400;">.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">М</span><span style="font-weight: 400;">аите са първият народ, който припознава връзката между шоколада и любовта. Сватбените им церемонии са включвали ритуал, при който булката и младоженецът отпиват от напитка от опечени какаовите зърна, смляни на паста и смесена с царевично брашно и вода.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички знаем, че шоколадът е афродизиак. Стимулиращото му действие се дължи на аминокиселината фенилаланин, която подбужда &ldquo;хормонът на щастието&rdquo;. И така сме готови за подвизи в леглото по-дълго, отколкото очакваме.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друга причина да свързваме шоколада с празника на влюбените е символиката. Подаръкът за този празник трябва да е сладък и под формата на сърце. Какаовите изкушения, символизиращи сладкия вкус на любовта, са чудесен избор, особено ако са под формата на купидончета, в червени лъскави кутии или комбинирани с плюшено мече.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И до наши дни припознаваме любовта в шоколада&hellip;Може би защото и двете ни носят наслада, малко горчивина, но и мистично желание за още&hellip;.</span></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки